Tennis Academy Brabant

Tennis Academy Brabant

Voor kinderen die meer willen dan alleen clubtraining is er Tennis Academy Brabant (TAB). TAB is onderdeel van SimonTENNIS en biedt talentvolle jeugd uit de regio de kans om samen te trainen. TAB werkt samen met de KNLTB om (inter)nationale toppers op te leiden en kinderen het maximale uit henzelf te laten halen. Ga voor meer informatie naar tennisacademybrabant.nl.

Inschrijven Tennis Academy 2021-2022
In de week van 4 oktober starten we met het nieuwe TAB jaar. Vanaf heden kunt u daarvoor inschrijven.

KNLTB instroomtrainingen voor 7 t/m 10 jaar 
Vanaf september 2021 gaat onze trainer Paul Honig bij Health City Vught gezamenlijk met de KNLTB instroomtrainingen organiseren voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Gezamenlijk met tennisleraren en andere tennisscholen wil de KNLTB een betere route naar de top faciliteren voor spelers met potentie. Dit moet de toekomst van het Nederlandse tennis versterken. De KNLTB is hierdoor actiever betrokken bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar.

De instroomtrainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis. Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. De instroomtrainer houdt intensief contact met de KNLTB over de ontwikkeling van de spelers. Daarnaast brengen we de ouders meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis.

Instroomtrainingen worden op twee niveaus gefaciliteerd: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar) waarbij een uitgangspunt is dat een trainingsgroep bestaat uit 8-10 gelijkwaardige kinderen. De instroomgroepen worden samengesteld tijdens een voorspeeldag welke zal plaatsvinden op zaterdag 17 juli van 10 tot 12 uur.  

Voorspeeldagen om groepen samen te stellen. Voordat de trainingen in september 2021 beginnen, moeten er eerst groepen worden samengesteld. Dit gebeurt door middel van een voorspeeldag. Deze voorspeeldagen vinden in juni/juli plaats. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dat ook op deze website geplaatst. Door het organiseren van voorspeeldagen onder de vlag van de KNLTB worden kinderen uit de regio uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden/activiteiten volgens het Tenniskids-concept. 

De KNLTB en instroomtrainer brengen samen de kinderen in beeld die in aanmerking komen voor instroomtrainingen. De instroomtrainer is verantwoordelijk voor de eerste selectie van de Instroomgroepen direct na afloop van de Voorspeeldag(en). De KNLTB geeft de laatste goedkeuring.

Het landelijke netwerk van de instroomtraining bestaat uit 48 instroomlocaties per seizoen 2021/2022


Adres Kraaiengatweg 3
Plaats 5262 LK VUGHT
Land
Telefoon 073-6126170
E-mail info@tennisacademybrabant.nl
Website www.tennisacademybrabant.nl

Groepstraining voor jeugd

Omschrijving Start week Bedrag
1½ uur tennistraining en 1 uur conditietraining (betaling in 3 termijnen) (8 leerlingen)
38 lessen van 150 minuten op 2 banen. 4 oktober 2021 € 1.139,- inschrijven
2 uur tennistraining en 1 uur conditietraining (betaling in 3 termijnen) (8 leerlingen)
38 lessen van 240 minuten op 2 banen. 4 oktober 2021 € 1.319,- inschrijven
1½ tennistraining (betaling in 3 termijnen) (8 leerlingen)
38 lessen van 90 minuten op 2 banen. 4 oktober 2021 € 849,- inschrijven