BTC de Pettelaer

BTC de Pettelaer

BTC De Pettelaer is een bourgondische tennisclub in het hart van de sfeervolle stad 's-Hertogenbosch. Een tennisclub voor jong en oud, prestatieve en recreatieve spelers. Bij De Pettelaer gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand. In de prachtige atmosfeer van clubhuis 'De Knotwilg' wordt gelachen, gegeten en gedronken. De club telt zo'n 1000 leden die gebruik maken van 4 gravel- en 4 smashcourtbanen. 

Tennisles bij BTC De Pettelaer
Tennisles volgen bij De Pettelaer kan alleen als je volledig lid bent van de vereniging. Ook instroomleden mogen lessen volgen, mits er ruimte voor is.  Alle leden, die geplaatst kunnen worden, hebben voorrang tot uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus.. Klik hier om lid te worden van BTC De Pettelaer.

Let op: leerlingen t/m 11 jaar kunnen 1 lessenreeks volgen als aspirant lid daarna dienen zij ook volledig lid te worden om deel te kunnen nemen aan de trainingen. 

Voor inschrijven van de trainingen kies je onderaan deze pagina uit de verschillende opties. Vervolgens maak je een account aan of log je in via Mijn SimonTENNIS. Kies je favoriete dag, tijdstip en groepsgrootte en wij gaan voor je aan de slag. Uiteraard houden we bij het indelen rekening met je voorkeuren, leeftijd en je niveau. 

Indien de groepsgroottes afwijken dan kan het bedrag of de trainingsduur naar rato aangepast worden, uiteraard na overleg. Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Heb je een vraag over het inschrijven? Bekijk dan de veel gestelde vragen.

Tennislessen voorjaar/zomer 2023
Vanaf heden kan er ingeschreven worden voor de lessenreeks die start in de week van 3 april 2023.

In overleg met het bestuur is besloten dat de zomercursus 14 lessen omvat voor zowel de jeugd als volwassenen (m.u.v. de Maak Kennis Met Tennis cursus). De reden hiervoor is dat we met de trainingen gelijk willen lopen met de start van het schooljaar en dus kort na de zomervakantie zullen starten met de najaarscursus.

De lesindeling/-planning wordt gemaakt door de hoofdtrainer, op volgorde van onderstaande criteria:

1. Huidige leerlingen hebben voorrang mits ingeschreven voor 1 maart 2023;
2. Overige inschrijvingen (leden) worden op volgorde van inschrijfdatum meegenomen met de indeling.
3
. Ook instroomleden kunnen inschrijven mits er plaats is in de lesgroepen.

Bovenstaande criteria zullen overruled worden als de homogeniteit met betrekking tot niveau in het gedrang komt.

Volwassenen
groepen 8 pers op 2 banen
ma/di                9.00-19.00 uur
woe/do/vrij       9.00-23.00 uur
zat                    9.00-13.00 uur

groepen 4 pers op 1 baan
ma/di              9.00-23.00 uur
woe/do/vrij     9.00-19.00 uur
zat                  9.00-13.00 uur


De groepsindeling voor 4 personen is afhankelijk van beschikbaarheid van trainers. Wij gaan ervan uit dat je in het uiterste geval ook bereid bent om in een groep van 8 personen te trainen. 

Jeugd
groepen 8 kinderen op 2 banen
ma, di, do 15.00-19.00 uur
woe, vrij 13.00-19.00 uur


Het is mogelijk om in een kleinere groep te trainen. De kosten zijn dan hoger, en ook afhankelijk van planning, beschikbaarheid trainer en baancapaciteit. Mocht u hier gebruik van willen maken kunt u dit vermelden in het opmerkingenveldje bij de inschrijving. Dit geldt ook voor de kinderen die eventueel 1.5 uur willen trainen. 

De kinderen (t/m 17 jaar) die een 2e training per/week willen volgen, kunnen in aanmerking komen voor subsidie ( € 46,- per/kind in 2023) vanuit de vereniging mits je voldoet aan de volgende voorwaarden: 1.Neemt deel aan de KNLTB competitie in voor -en najaar. 2. doet mee met de clubkampioenschappen. Dit subsidiebedrag krijgt u terug vanuit de vereniging.

 

In de eerste weken van de trainingscursus kunnen nog aanpassingen worden gedaan door de trainer. Trainer volgt hierin de uitgangspunten "Pettelaer jeugdbeleidsplan". In principe bemoeit de jeugdcommissie zich niet met de indeling maar signaleert wel. Issues/vragen moeten echter door de ouder(s)/verzorger(s) rechtstreeks worden doorgegeven aan Simontennis. Deze vragen over de training worden niet door de jeugdcommissie behandeld.

Privélessen
Voor privélessen kun je te allen tijde inschrijven. Wij zullen dan contact met je opnemen om deze lessen te plannen.

Belangrijke data

- Schrijf in voor 7 maart (uiteraard kun je daarna nog inschrijven maar we starten dan met indelen);

- Uiterlijk 27 maart  krijg je de bevestiging met daarin de dag en tijd dat u bent ingedeeld;

- In de week van 3 april 2023 starten we met de nieuwe cursus.

Lesdata
De lesdata kun je, na ontvangst van de bevestiging/indeling voor de lessen, raadplegen in 'Mijn SimonTENNIS'.

Mocht je onverhoopt een keer een les moeten missen geef dit dan aan bij jouw train(st)er. Indien er plek is in een andere groep kun je in samenspraak met de trainer een inhaalles inplannen. 

Let op: dit kan niet meer digitaal via ons inhaalsysteem en dient dus rechtstreeks met de train(st)er te worden afgesproken. 

Trainingsreglement
Bij het inschrijven voor trainingen van SimonTENNIS ga je akkoord met het trainingsreglement.

Aanvulling trainingsreglement
De lessen op zaterdag zullen tijdens de voorjaarscompetitie worden gegeven op de banen van HealthCity Vught (Kraaiengatweg 3).


Adres Coornhertstraat 24
Plaats 5216 HX DEN BOSCH
Land Nederland
Telefoon 073-6130175
E-mail info@pettelaer.nl
Website www.pettelaer.nl